"situacija kada je u pitanju koronavirus je alarmantna"

Raonić: Neodgovorno ponašanje velikog broja građana, suočićemo se sa nesagledivim posljedicama

Raonić je rekla da KCCG i cijeli zdravstveni sistem, uprkos velikom pritisku i sve većem broju oboljelih, uspijeva da odgovori na sve izazove i pruži adekvatnu zdravstvenu uslugu svakom pacijentu.

61995 pregleda 840 reakcija 105 komentar(a)
Raonić, Foto: TV Vijesti
Raonić, Foto: TV Vijesti

Situacija u Crnoj Gori kada je u pitanju epidemija izazvana koronavirusom je alarmantna, saopštila je danas Danijela Raonić, v.d. direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

"Posljednjih dana svi smo bili svjedoci neodgovornog ponašanja velikog broja građana, ali i onih koji treba da daju primjer svojim zvanjem i strukom. Sve to imaće nesagledive posljedice, sa kojima ćemo se suočiti u narednom periodu", istakla je Raonić, saopšteno je iz KCCG.

Ona je dodala da KCCG i cijeli zdravstveni sistem, uprkos velikom pritisku i sve većem broju oboljelih, uspijeva da odgovori na sve izazove i pruži adekvatnu zdravstvenu uslugu svakom pacijentu.

"Ipak, ukoliko se svi zajedno ne budemo pridržavali neophodnih mjera zaštite, napori zdravstvenog sistema biće uzaludni. Zato još jednom pozivam cijelo stanovništvo na odgovorno ponašanje, posebno zdravstvene radnike, koji pored ozbiljnog i napornog rada, treba u svakoj prilici, apsolutnim poštovanjem propisanih mjera zaštite, prvi da daju primjer adekvatnog ponašanja i brige o svom i zdravlju svih nas. Ne smijemo da dozvolimo da zbog neprimjerenog i neodgovornog ponašanja plaćamo najveću moguću cijenu, a to je gubitak ljudskog života", rekla je Raonić.