"Udrite po džepu, pa neće bacati smeće"

Gume i šoferšajbne istovarene su u Studenačkim glavicama, na zaobilaznici Brlja - Duklo
4 komentar(a)
divlja deponija, Nikšić, Foto: DMEN
divlja deponija, Nikšić, Foto: DMEN
Ažurirano: 11.01.2018. 11:45h

Više od 100 starih automobilskih guma i petnaestak polomljenih šoferšajbni bačeno je pored nikšićke zaobilaznice.

Iz Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) ocijenili su da i to ukazuje na alarmantno i neodrživo upravljanje, što za posljedicu ima brojna smetlišta u gradu pod Trebjesom. Navode i da je dugogodišnja nekažnjivost počinilaca razlog što smetlišta „niču kao pečurke poslije kiše“.

Gume i šoferšajbne istovarene su u Studenačkim glavicama, na zaobilaznici Brlja - Duklo.

“Ovo nije mala količina automobilskog otpada za koju se izvor ne može brzo utvrditi. Pitanje je samo da li institucije koje se bave ovom problematikom odgovorno rade posao za koji ih plaćaju građani. Samo efikasno rješavanje ovog problema može dati primjer drugima da ne pomišljaju na slično“, poručio je Miodrag Karadžić iz DMEN-a.

Ekolozi su pozvali inspekcijske službe da izađu na lice mjesta i procesuiraju slučaj.

“Ova dionica saobraćajnice u Nikšiću samo je jedna od više lokacija sa starim i novim smetlištima koja su nastala u posljednjih godinu dana. Posebno su uzurpirane dionice puteva u blizini rijeka, a rječna korita kao da su predodređena za odlaganje otpada“.

Priča o i zaštiti životne sredine nije novo poglavlje u Crnoj Gori, zato Karadžić upozorava da „priča o jačanju svijesti više ne pije vodu“.

Bonus video: