Vučić: Nisam tražio da govorim na sahrani, Amfilohije je imao mnogo bližih ljudi

Vučić je rekao da je "mnogima smetalo" to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mjesto

55222 pregleda 1183 reakcija 86 komentar(a)
Vučić u Sabornom hramu u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Vučić u Sabornom hramu u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas negirao da je tražio da govori na sahrani mitropolita Amfilohija u nedjelju u Podgorici i dodao da ga to "nije zanimalo".

Na konferenciji za novinare poslije posebne sjednice Vlade u u Palati Srbija, Vučić je rekao da je sam odlučio da ide u Podgoricu da bi odao počast "velikom i harizmatičnom čovjeku, sa kojim se nije uvijek slagao", ali s kojim je imao neuporedivo bolji odnos u posljednjih par mjeseci nego ranije.

"I recite mi koga sam to pozvao da tražim da govorim? Ili ako nisam ja, kažite mi bilo kojeg čovjeka iz mojeg okruženja koji je to tražio, i od koga je tražio? I ustanovićete da nikada nisam tražio da govorim. Čak mislim da nije bilo ni vrijeme ni mjesto za to, imao je (Amfilohije) mnogo bližih ljudi. Meni je bila obaveza da odem i da se poklonim i ništa više", rekao je on.

Vučić je rekao da je "mnogima smetalo" to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mjesto.

"A zašto to ne razumiju neki ljudi, koji ne razumiju značaj zajedništva? To više govori o njima. Moj posao je da budem predsjednik svih građana Srbije i da pomognem našem narodu koji ne živi u Srbiji... U sve drugo se ne miješamo. Formirajte vlade kakve hoćete, imaćete dobrog partnera u Srbiji", rekao je on.

Bonus video: