Nagrađeni najbolji učenici srednje škole Danilo Kiš u Budvi

Po 1.500 eura dobile su Sara Šljivančanin i Isidora Grbić, najbolji turistički tehničar, odnosno, najbolji kuvar, dok su po 500 eura dobile Jovana Vučinić, đak generacije, Ana Glendža, najbolji turistički tehničar i Milana Lalić, najbolji tehničar kulinarstva

5795 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Vuk Lajović
Sa svečanosti, Foto: Vuk Lajović

U cilju promovisanja srednjih stručnih škola, prilikom prošlogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička organizacija opštine Budva je opredjelila novčana sredstva kao nagradu najboljim učenicima srednje mješovite škole “Danilo Kiš” u Budvi, generacija 2019/2020.

Prema odluci Izvršnog odbora novčanim iznosom od 1.500 eura nagrađuju se najbolji učenici završnih razreda koji svoje školovanje nastavljaju u oblasti turizma, dok je za učenike koji su se opredjelili za druge fakultete ili nisu nastavili školovanje obezbjeđen novčani iznos od po 500 eura.

Po 1.500 eura dobile su Sara Šljivančanin i Isidora Grbić, najbolji turistički tehničar, odnosno, najbolji kuvar, dok su po 500 eura dobile Jovana Vučinić, đak generacije, Ana Glendža, najbolji turistički tehničar i Milana Lalić, najbolji tehničar kulinarstva.

“Sredstva smo čuvali do kraja školske godine, da bismo u saradnji sa budvanskom srednjom školom saznali koje fakultete su učenici upisali. Znamo da ona idu u najbolje ruke, za našu mladost, za naše sugrađane koji će se u narednom periodu usavršavati u oblasti turizma ili u bilo kojoj oblasti u kojoj su ocijenili da mogu dati svoj doprinos. Puno toga očekujemo od njih u narednom periodu, da stave, prije svega, svoj pečat na dalji razvoj opštine Budva i naše zemlje.”, istakla je Maja Liješević, direktorka TO Budva.

“Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i potvrda da Turistička organizacija opštine Budva vodi računa o perspektivnim studentima na kojima počiva budućnost Crne Gore. Istovremeno, ova nagrada je i velika obaveza, jer moramo da je opravdamo na najbolji mogući način i budemo predstavnici generacija kojima pripadamo.” – rekla je Sara Šljivančanin, najbolji ekonomski tehničar generacije 2019/2020, zahvalivši TO Budvi u ime svih učenika.

Prisutnim učenicima sve najbolje u daljem ličnom i profesionalnom životu poželio je i Ivan Ivanović, direktor JU SMŠ i zahvalio direktorki Liješević i Turističkoj organizaciji opštine Budva na prepoznavanju pravih vrijednosti.

Bonus video: