Natkriveni bazen nije počeo sa radom: Praznici odgodili tehnički pregled

Marković je ranije najavio da će Podgoričani od polovine decembra moći da koriste zatvoreni bazen
77 pregleda 4 komentar(a)
Bazen SC Morača, Foto: Glavni grad
Bazen SC Morača, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 11.01.2018. 10:46h

Tehnički pregled radova za natkrivanje vaterpolo bazena u sklopu Sportskog centra „Morača” još uvijek je u toku, a prolongiran je bio zbog praznika, saopšteno je „Vijestima” iz preduzeća „Sportski objekti”.

Zbog toga se ne zna rok, odnosno datum od kada će Podgoričani moći da koriste zatvoreni bazen.

“Otvaranje vaterpolo bazena je planirano odmah nakon završetka tehničkog pregleda radova, uz ispunjavanje svih zakonom propisanih uslova za rad navedenog sadržaja, nakon čega će biti stavljen građanima na raspolaganje. Napominjemo da je tehnički pregled prolongiran zbog praznika”, navedeno je iz toga preduzeća.

Direktor preduzeća „Sportski objekti” Vojislav Marković ranije je najavio da će Podgoričani od polovine decembra moći da koriste zatvoreni bazen.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović prilikom obilaska gradilišta u septembru, kazao je da će radovi biti završeni do 19. decembra - Dana oslobođenja.

Izvođač radova na natkrivanju bazena je firma „Neimar inženjering”

Kada su počeli radovi, odnosno 12. decembra prošle godine, najavljeno je da je rok završetka natkrivanja bazena 300 dana.

Investicija, odnosno radovi su bili ugovoreni na 1.957.812 eura, međutim iz Glavnog grada je pred kraj prošle godine, saopšteno da će biti skuplji za skoro 160 000, odnosno da će konačna vrijednost biti2.156.626,60 eura.

Bonus video: