Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

Predsjednik parlamenta se sastao sa predstavnicima Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“

4011 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Novi skupštinski saziv spreman je da, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, doprinese unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On se danas sastao sa predstavnicima Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“, izvršnim direktorom Milisavom Koraćem i predsjednikom Upravnog odbora Slobodanom Vukovićem.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sastanak je bio prilika za razgovor o položaju djece i mladih sa smetnjama u razvoju i članova njihovih porodica u crnogorskom društvu, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava.

„Konstatujući prepoznatljivu ulogu Saveza i njihov posvećen rad, Bečić je kazao da novi skupštinski saziv spreman da kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, doprinese unapređenju položaja osoba sa invaliditetom“, kaže se u saopštenju.

On je rekao da je otvoren za nastavak i intenziviranje saradnje, posebno na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

Bonus video: