Gradiće stanove za najugroženije

Nedavno je petočlana porodica Radulović iz Nikšića, nakon uspješno realizovane humanitarne akcije te NVO, u selu Šume uselila u kuću, izgrađenu donacijama pojedinaca i privrednika. Nedostajući namještaj, u vrijednosti od hiljadu eura, donirala je kompanija “Namos Dajković”

4081 pregleda 65 reakcija 1 komentar(a)
Dopremanje namještaja za Raduloviće, Foto: NVO Izvor života
Dopremanje namještaja za Raduloviće, Foto: NVO Izvor života

NVO “Izvor života“ iz Nikšića do kraja naredne godine sagradiće četiri stambene jedinice za isto toliko najugroženijih porodica u gradu pod Trebjesom.

“Stanove gradimo zahvaljujući jednom našem sportisti koji uvijek, kada čini dobra djela, insistira na anonimnosti. Odluku o tome ko će biti useljen u ove objekte prepustićemo nadležnim institucijama, kao što smo činili i do sada, kada su u pitanju neki naši projekti. Cilj nam je da zbrinemo što više porodica, da i one osjete toplinu svog doma. Podršku ovoj ideju već je obećalo još nekoliko kompanija, a očekujemo pozitivan odgovor od lokalnih i državnih institucija”, kazala je Konstantina Vojinović iz “Izvora života”.

Nedavno je petočlana porodica Radulović iz Nikšića, nakon uspješno realizovane humanitarne akcije te NVO, u selu Šume uselila u kuću, izgrađenu donacijama pojedinaca i privrednika. Nedostajući namještaj, u vrijednosti od hiljadu eura, donirala je kompanija “Namos Dajković”.

“Nakon razgovora sa direktorom kompanije, porodica je izabrala namještaj u vrijednosti od hiljadu eura i time smo obezbijedili sve potrebno za normalan život ove porodice. Iz kompanije su naglasili da je jedino važno da porodica izabere sve što im treba, bez obzira na sredstva koja će biti potrebno izdvojiti za taj namještaj”, kazala je Vojinovićeva i zahvalila se kompaniji “Namos” i njihovom direktoru.

Prošle godine je pokrenuta akciju za prikupljanja novčane pomoći za nastavak liječenja tada petogodišnjeg Viktora Radulovića, kome je bubreg trajno oštećen, i nakon što je kompanija “Uniprom” obezbijedila kompletna sredstva u iznosu od tri hiljade eura, preostali pristigli novac je preusmjeren na izgradnju kuće.

Ana i Igor Radulović i njihova tri sina živjeli su u trošnoj kući, koju im je ustupila rođaka, gdje su plaćali samo dažbine, u veoma lošim uslovima, bez sanitarnog čvora.

Bonus video: