Novi režim rada u Opštini Herceg Novi u cilju spriječavanja širenja koronavirusa

"Građanski biro Opštine Herceg Novi će raditi sa strankama radnim danima od 08 do 13 sati, s tim što će se posebno voditi računa o broju stranaka koje mogu biti primljene u službene prostorije na način da istovremeno u prostoriji ne može biti više od dvije stranke"

3615 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock

Organi i službe Opštine Herceg Novi od su od danas dužni da obavljanje poslova iz svoje nadležnosti obezbjede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva, u cilju spriječavanja širenja novog koronavirusa, saopšteno je iz Opštine.

"Naredbom koja je danas usvojena, starješine organa i službi Opštine Herceg Novi obavezani su da odrede radna mjesta za koje je nephodno obezbjediti dežurstvo, kao i zaposlene koji će te poslove obavljati, vodeći pri tom računa o zdravstvenom stanju, godinama, starosti, porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od obolijevanja", piše u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Starješine organa i službi Opštine Herceg Novi obavezani su da prilikom određivanja neophodnih dežurstava radi kontinuiranog procesa rada vode računa o broju prisutnih službenika i namještenika u službenim prostorijama, kako bi se izbjeglo da u radnim prostorijama bude prisutno više lica bez mogućnosti držanja fizičke distance i primjene drugih mjera zaštite koje su propisane radi spriječavanja širenja novog korona virusa.

"Služba Komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Služba zaštite i spašavanja poslove iz svoje nadležnosti obavljaće redovno. Privremeno je suspendovan rad sa strankama u zgradi Opštine Herceg Novi. Izuzetno, stranke mogu biti primljene u radne prostorije Opštine Herceg Novi uz pismeni poziv i posebno odobrenje. Građanski biro Opštine Herceg Novi će raditi sa strankama radnim danima od 08 do 13 sati, s tim što će se posebno voditi računa o broju stranaka koje mogu biti primljene u službene prostorije na način da istovremeno u prostoriji ne može biti više od dvije stranke", zaključeno je.

Bonus video: