NVO Mladi Romi uručila 180 paketa pomoći za 70 romskih porodica u Bijelom Polju

Uz pomoć Crvenog krsta i članova lokalne akcione grupe u okviru ROMACTED programa, tj. predstavnika NVO Romi sa sjevera i NVO Romski pokret, 70 porodica u naseljima Strojtanica, Rakonje, Nedakusi i Ploče obezbijeđeno je osnovnim životnim i ostalim namirnicama

3902 pregleda 0 komentar(a)
NVO Mladi Romi, Foto: NVO Mladi Romi
NVO Mladi Romi, Foto: NVO Mladi Romi

NVO Mladi Romi 3. novembra 2020. organizovala je akciju dodjele paketa pomoći romskoj zajednici u Bijelom Polju. Budući da pandemija virusa COVID-19 najviše pogađa pripadnike RE populacije, tj. utiče na njihove izvore prihoda, osluškujući njihove potrebe, tom prilikom uručeno je 70 paketa hrane i 70 paketa sa proizvodima za ličnu higijenuk, navode iz te organizacije.

Četrdeset dječjih paketa u kojima su hrana, slatkiši i kozmetika, danas (4. novembra) će distribuirati Crveni krst i predstavnici dvije nevladine organizacije iz Bijelog Polja, Romi sa sjevera i Romski pokret.

Uz pomoć Crvenog krsta i članova lokalne akcione grupe u okviru ROMACTED programa, tj. predstavnika NVO Romi sa sjevera i NVO Romski pokret, 70 porodica u naseljima Strojtanica, Rakonje, Nedakusi i Ploče obezbijeđeno je osnovnim životnim i ostalim namirnicama.

Za dodjelu 3.390 kg paketa hrane, higijenskih sredstava i dječijih paketa posredstvom ROMACTED programa utrošeno je 3.808,2 eura bez PDV-a.

NVO Mladi Romi je, tokom prvog talasa pandemije kroz ovaj program kupila i montirala rezervoar za pitku vodu u naselju Nedakusi, u kojem uslovi za život nijesu odgovarajući.

Program ROMACTED finansira Savjet Evrope i Evropska unija, dok je NVO Mladi Romi partnerska organizacija u implementaciji. Program se sprovodi u osam opština u Crnoj Gori.

Bonus video: