Borovinić-Bojović u svojstvu građanina saslušana u policiji: "Očajnički atak odlazećeg režima"

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužiulaštvu u Podgorici je već dao nalog policiji da prikupi određene podatke i obavještenja u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja i donošenja odluke", saopšteno je "Vijestima" iz ODT

43754 pregleda 90 reakcija 79 komentar(a)
Jelena Borovinić-Bojović, Foto: Privatna arhiva
Jelena Borovinić-Bojović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.11.2020. 16:58h

Načelnica Pulmološke klinike Kliničkog centra (KC) Jelena Borovinić Bojović saslušana je u Centru bezbjednosti Podgorica u svojstvu građanina.

"O svemu je obaviješten tužilac", rečeno je "Vijestima iz policije.

Ona je na saslušanje pozvana zbog toga što je starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović napustio sobu u kojoj se liječio i prisustvovao ispraćaju mitropolita Amfilohija iz te zdravstvene ustanove.

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužiulaštvu u Podgorici je već dao nalog policiji da prikupi određene podatke i obavještenja u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja i donošenja odluke", saopšteno je "Vijestima" iz ODT.

Utvrđuje se da li je sveštenik izađao iz kovid centra.

Borovinić Bojović potvrdila je "Vijestima" da je saslušana u CB Podgorica.

"Moram da kažem da su policijski inspektori bili korektni i profesionalni, ali da je sav ovaj postupak koji se sprovodi protiv mene krajnje neutemeljen, maliciozan i očigledno predstavlja očajnički atak odlazećeg režima. Ja sam ljekar koji liječi najteže oboljele od kovida od početka epidemije i nikada nijesam bila član NKT-a, niti Kriznog štaba, niti sam dužna da odgovaram na pitanja vezana za organizaciju rada u KCCG", kazala je Borovinić Bojović "Vijestima".

Dodala je da je "jasno o kakvoj je farsi riječ".

"Ako se podsjetimo da pojedini članovi NKT-a i Kriznog štaba, koji su pozivali i prisustvovali tzv "patriotskim skupovima", nikada i ni u jednom svojstvu nijesu pozvani da daju bilo kakvu izjavu. Ja sam danas u okviru svoje izjave ponovila da prema mojim saznanjima pacijent, otac Dragan Mitrović, nije napuštao Kovid centar, niti je napuštao KCCG, niti sam ga ja vidjela prilikom ispraćaja i sahrane Mitropolita Amfilohija. Sve ostalo su zlonamjerna nagađanja i neutemeljene konstrukcije", kazala je Borovinić Bojović.

Bonus video: