Ministarstvo prosvjete: Od ponedjeljka online režim školovanja za Podgoricu, Budvu, Cetinje i Ulcinj

Kako dodaju, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada "uđu u crveno", odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000

44940 pregleda 34 reakcija 30 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Škole u svim opštinama će naredna dva radna dana (četvrtak i petak) raditi po trenutnom režimu. Osim toga, radna subota, ukoliko je previđena u školi za 7. novembar, odradiće se takođe po isplaniranom režimu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako su kazali, za vikend će biti izdato detaljno saopštenje o radu škola, "uz napomenu da se očekuje da od ponedjeljka na online sistem rada prelaze škole u Podgorici, Cetinju, Ulcinju i Budvi, ali naravno i svakoj drugoj opštini u kojoj bi za vikend eventualno kumulativna incidencija prešla 800/100 000".

Kako dodaju, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada "uđu u crveno", odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000.

"Napominjemo da će o svakoj eventualnoj izmjeni u režimu rada vrtića javnost biti blagovremeno obaviještena. Takođe, poznato je da je na snazi naredba o plaćenom roditeljskom odsustvu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: