konkurs za izradu idejnog rješenja murala na zidu u krugu bolnice "Danilo I"

Najbolji rad Mateje Martinović

Mural će biti apliciran na meš platnu koje bi trebalo da bude postavljeno na zidu u krugu bolnice

1390 pregleda 0 komentar(a)
Rad Mateje Martinović, Foto: Prijestonica Cetinje
Rad Mateje Martinović, Foto: Prijestonica Cetinje

Na konkurs za izradu idejnog rješenja murala na zidu u krugu Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju pristiglo je šest predloga, od kojih su pratioci društvenih mreža Prijestonice Cetinje izabrali tri koji će podijeliti nagradni fond od 600 eura.

Nagrađena rješenja, na temu „Prva državna bolnica u Crnoj Gori - ´Danilo I´ Cetinje“, poslali su Ksenija Bracanović i Ksenija Borozan, Mateja Martinović i Teodora Dragojević.

Pobjedničko rješenje poslala je Mateja Martinović, kojoj pripada nagrada od 300 eura. Drugoplasirano rješenje, koje su poslale Ksenija Bracanović i Ksenija Borozan biće nagrađeno sa 200 eura, dok je trećeplasirano rješenje uradila Teodora Dragojević i biće nagrađena sa 100 eura.

Rad Ksenije Bracanović i Ksenije Borozan
Rad Ksenije Bracanović i Ksenije Borozanfoto: Prijestonica Cetinje

Komisija Prijestonice Cetinje, koja je vrednovala odabrane radove, odlučila je da nagradi i rad Nikole Matičića sa 100 eura, zbog načina na koji je tema obrađena, kompozicije i likovnosti predloženog rješenja, saopšteno je iz Prijestonice.

Rad Teodore Dragojević
Rad Teodore Dragojevićfoto: Prijestonica Cetinje

Na konkurs, koji je bio otvoren od 5. do 23. oktobra, radove su mogli slati studenti crnogorskih univerziteta na kojima se izučavaju vizualne umjetnosti, kao i mladi umjetnici iz Crne Gore koji nijesu stariji od 30 godina.

Rad Nikole Matičića
Rad Nikole Matičićafoto: Prijestonica Cetinje

Na zvaničnim profilima Prijestonice Cetinje, na Instagramu i Fejsbuku, od 24. do 31. oktobra organizovano je glasanje za izbor tri najbolja rješenja, dok je odluku o pobjedničkom rješenju donijela komisija Prijestonice Cetinje.

Mural će biti apliciran na meš platnu koje bi trebalo da bude postavljeno na zidu u krugu bolnice.

Preporučujemo za Vas