Na 37. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi Crnoj Gori dvije medalje

Organizator ovog takmičenja bila je Rumunija, a učestvovalo je 108 učenika iz 10 zemalja, stalnih članica BMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Grčka, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija) i 4 gostujuće zemalje (Azerbejdžan, Italija, Kazahstan, Saudijska Arabija, Rumunija (B tim))

3378 pregleda 79 reakcija 6 komentar(a)
Predstavnici Crne Gore, Foto: Ispitni centar Crne Gore
Predstavnici Crne Gore, Foto: Ispitni centar Crne Gore

Na 37. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja je održana od 31. oktobra do 05. novembra 2020. godine, u virtuelnoj formi, Matija Delić, učenik Gimnazije „Stojan Cerović“ i Kosta Vukićević, učenik gimnazije „Slobodan Škerović“ osvojili su bronzanu medalju, dok je Amir Kolić, učenik Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ dobio pohvalu, saopšteno je iz Ispitnog centra.

"Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali i David Dedić, učenik gimnazije „Slobodan Škerović“, Saša Lekić, učenik Gimnazije „Niko Rolović“ i Miloš Barjaktarović“, učenik Gimnazije „Panto Mališić“", navodi se u saopštenju.

foto: Ispitni centar Crne Gore

Kako su naveli, organizator ovog prestižnog takmičenja bila je Rumunija, a učestvovalo je 108 učenika iz 10 zemalja, stalnih članica BMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Grčka, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija) i 4 gostujuće zemalje (Azerbejdžan, Italija, Kazahstan, Saudijska Arabija, Rumunija (B tim)).

"Organizator učešća na BMO 2020 je Ispitni centar, a tim su predvodili mr Nikola Konatar i dr Goran Popivoda sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Tatjana Vujošević, predstavnica Ispitnog centra", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: