"NIJESMO KRIVCI ZA NOVONASTALU SITUACIJU"

Udruženja ugostitelja: Nećemo zatvoriti lokale, protest u petak u Podgorici

"Smatramo da ugostitelji moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede, ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju"

64652 pregleda 2646 reakcija 215 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora poručila su da neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje (IJZ) o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

U dopisu koji su dostavili Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne boljesti (NKT), najavili su i organizovanje protesta ugostitelja na Trgu nezavisnosti u Podgorici u petak u 11:30 časova.

Kako se navodi u saopštenju, koje potpisuje predsjednik skupštine Udruženja ugostitelja Podgorice, Miroslav Šćepanović na protestu će im se pridružiti kolege iz čitave Crne Gore.

IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, a ta mjera trajaće najmanje 14 dana.

"Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", navodi se u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

U dopisu NKT-u, ugostitelji navode da smatraju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

"Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova", navodi se u dopisu.

Preporučujemo za Vas