Aktivisti KOR u subotu protestuju na Sinjajevini: "Odlučno protiv zagađivača"

Iz KOR-a su podsjetili da su prošle godine sa eko-aktivistima potpisali sporazum o međunarodnoj saradnji

3562 pregleda 1 komentar(a)
Sinjajevina, Foto: Privatna arhiva
Sinjajevina, Foto: Privatna arhiva

Aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) najavili su da će sjutra (subota) na Sinjajevini održati protest pod sloganom "Odlučno protiv zagađivača".

Skup sa kog će Ministarstvu odbrane još jednom poručiti da neće dozvoliti da planinu unište minobacačima, dio je regionalnog protesta, čiji organizator je Inicijativa "Odbranimo Košutnjak".

foto: KOR

Iz KOR-a su podsjetili da su prošle godine sa eko-aktivistima potpisali sporazum o međunarodnoj saradnji.

"Inicijativa 'Odbranimo Košutnjak' ovog puta odlučila je da svi skupa dignemo glas protiv zagađivača, a mi smo odabrali dvije loakcija Sinjajevinu, na kojoj se mještani i naši aktivisti već 20 dana mrznu ne bi li uspjeli urazumiti odlazećeg ministra Predraga Boškovića da odustane od plana da ubije planinu i Pljevlja, u kojima ljudi godinama umiru zbog zagađenog vazduha", kazali su iz KOR.

Objasnili su da će, zbog poštovanja epidemioloških mjera, na protestu biti samo aktivisti i mještani koji svakako stražare na braniku planine.

Protest Inicijative "Odbranimo Košutnjak" podržalo je osam organizacija iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, čiji aktivisti će sjutra biti na sedam lokacija u tim državama.

Bonus video: