Stipendije za pet studenata iz Župe nikšićke

"Ovo mi je jedna od najmilijih aktivnosti MZ, jer kroz nju odajemo priznanje i na jedan skroman način uvažavamo mlade ljude koji su se opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto”, kazao je Radulović

6358 pregleda 92 reakcija 3 komentar(a)
Sa dodjele stipendija, Foto: Svetlana Mandić
Sa dodjele stipendija, Foto: Svetlana Mandić

I ove godine Mjesna zajednica (MZ) Župa nikšićka stipendiraće pet najboljih studenata iz toga kraja, a mjesečni iznos stipendije je 50 eura.

Dobitnici stipendija za ovu školsku godinu su Slobodanka Marojević, studentkinja četvrte godine Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.55, Marija Kostić, studentkinja četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka, smjer geodezija i geomatika sa prosječnom ocjenom 9,05, Mile Krulanović, student četvrte godine Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.28, Ana Čvorović, studentkinja Biotehničkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.22 i Mirjana Peković, studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta, smjer engleski jezik i književnost sa prosječnom ocjenom 9.05.

Njima je predsjednik MZ, Dragoljub Radulović, uručio rješenja o stipendiranju.

„Ove godine je učinjen još jedan lijep gest Savjeta MZ tako što smo studentkinju Slobodanku Marojević, koja je imala najbolji prosjek od prijavljenih studenata, nagradili sa dodatnih 100 eura. Ovo mi je jedna od najmilijih aktivnosti MZ, jer kroz nju odajemo priznanje i na jedan skroman način uvažavamo mlade ljude koji su se opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto”, kazao je Radulović.

Kako je istakao, želi da vjeruje da će stipendija nagrađenim studentima, dati podstrek da ubuduće nastave da nižu uspjehe.

“Da to svoje znanje prenosite ovdje, u svojoj državi, na buduće generacije i da ne izgubite iz vida svoje mjesto za koje očekujem da ćete biti pokretačka razvojna snaga, jer sa vama naše mjesto ima budućnost. Budite primjer generacijama koje dolaze, a mi ćemo nastojati da i u narednom periodu pokrećemo aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti. Župa je na vas ponosna, učinite da zajedništvom udahnemo snagu našem mjestu, jer je to garant njegovog opstanka”, poručio je Radulović.

Bonus video: