Podgorica: Radnici "Zelenila" na Marezi čistili imanje Mugošine sestre

"Brojni radnici su traktorom i mehanizacijom sređivali imanje sestre bivšeg gradonačelnika Mugoše. To je bila velika akcija", kazao je mještanin Peđa Mitrović, koji je fotografisao radnike
236 pregleda 20 komentar(a)
Zelenilo, radovi na Marezi god Mugošine sestre, Foto: Peđa Mitrović
Zelenilo, radovi na Marezi god Mugošine sestre, Foto: Peđa Mitrović
Ažurirano: 10.01.2018. 10:00h

Radnici preduzeća "Zelenilo" izvodili su juče radove na Marezi u Podgorici, na imanju Mileve Vukadinović, sestre bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.

"Brojni radnici su traktorom i mehanizacijom sređivali imanje sestre bivšeg gradonačelnika Mugoše. To je bila velika akcija", kazao je mještanin Peđa Mitrović, koji je fotografisao radnike.

Na fotografijama se vide radnici u uniformama preduzeća "Zelenilo" kako uređuju dvorište, prikupljaju lišće i na traktoru odvoze veliku količinu granja.

Mitrović tvrdi da ovo nije prvi put da su radnici gradskih službi angažovani na imanju, a on je, navodi, želio da ukaže na moguću zloupotrebu.

Na pitanje "Vijesti" upućeno "Zelenilu" po kom osnovu su radnici ovog preduzeća bili angažovani, direktorica Radmila Vujošević je kazala da su radovi naručeni.

"Poslovi se obavljaju na osnovu zahtjeva naručioca posla, nakon čega je, u skladu sa pravilima preduzeća, uslijedila ponuda sa naše strane, dokaz o prihvatanju ponude i nakon toga, faktura u skladu sa izvedenim radovima", navodi se u odgovoru "Zelenila", koje potpisuje Vujoševićeva.

Dodala je da su se radovi odnosili na orezivanje drveća i žbunja, kao i transport otpadnog bilja.

"Preduzeće "Zelenilo" doo vrši ovu vrstu servisa za sva zainteresovana lica, u skladu sa ponudom i utvrđenom cijenom usluga. Radi se o komercijalnoj ponudi za treća lica koju mogu svi da koriste", ističe Vujošević, te napominje da ovu uslugu često koriste građani i privredni subjekti.

"Zelenilo" je, shodno Statutu, zaduženo za uređenje i održavanje okoline, što uključuje održavanje, njegovanje i obnavljanje biljnog fonda, održavanje, opremanje i čišćenje parkova i javnih zelenih površina, održavanje i čišćenje površina za rekreaciju, otvorenih plaža i uređivanje obala rijeka.

Prema važećem Statutu, "Zelenilo", obavlja i poslove koji nemaju karakter djelatnosti od javnog interesa, kao što su gajenje povrća, bostana, korjenastih i krtolastih biljaka, sječu drveća, pripremu gradilišta.

Bonus video: