Knežević osudio hapšenje Plamenca i njegovog sina

"Kako saznajemo, Jovan Plamenac je samo želio da sredi grob svog pretka, i da na njemu postavi krst, a desilo se da je lažno optužen od poklonika komitskog pokreta za devastiranje istog"

18369 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Demokratska narodna partija osudila je, kako su naveli, maltretiranje i hapšenje sveštenika Jovana Plamenca, kao i njegovog sina i ostalih saradnika.

Iz DNP, čiji je predsjednik Milan Knežević, zahtijevaju njihovo puštanje na slobodu.

"Kako saznajemo, Jovan Plamenac je samo želio da sredi grob svog pretka, i da na njemu postavi krst, a desilo se da je lažno optužen od poklonika komitskog pokreta za devastiranje istog. Kako je sveštenik Plamenac prepoznat kao čovjek bez mrlje u vršenju svojih dužnosti, posvećen vjeri a, koliko znamo, i pokojni Mitropolit je neposredno pred smrt posjetio Brčele, vjerujemo da je Jovan Plamenac za uređenje groba, koji se nalazi kod manastira u Brčelima, imao blagoslov", navodi se u saopštenju Kneževića.

On je dodao da "odlazeći režim treba da zna da je vrijeme napada na crkvu prošlost, i da treba da prestane sa ovakvim necivilizacijskim postupcima i progonom sveštenstva u Crnoj Gori".

Bonus video: