KCCG: Ambulantni prijem za laboratorijske analize organizovan u holu stare Medicinske škole

Iz KCCG-a su podsjetili da su u toj zdravstvenoj ustanovi zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, od četvrtka obustavljeni ambulantni specijalistički, supspecijalistički i radiološki pregledi

3187 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Ambulantni prijem pacijenata za laboratorijske analize organizovan je u holu stare Medicinske škole, jer su u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) počele pripreme za renoviranje Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku (CKLD).

Iz KCCG-a su podsjetili da su u toj zdravstvenoj ustanovi zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, od četvrtka obustavljeni ambulantni specijalistički, supspecijalistički i radiološki pregledi.

Oni su podsjetili da je obustavljeno i uzimanje uzoraka za imunološke, genetičke i laboratorijske analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju i Centu za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku.

Iz KCCG-a su podsjetili da se obustave ne odnose za trudnice, onkološke pacijente, transplatirane pacijente, pacijente koji imaju uput od izabranog doktora sa naznakom da je potrebno hitno odraditi laboratorijske analize.

Navodi se da se obustave ne odnose za analize koje su definisane određenim vremenskim intervalima, pacijente kojima je potrebno odrediti nivo lijeka u krvi i pacijente za analizu OGTT-a sa insulinemijama.

Iz KCCG-a su kazali da za vrijeme ograničenja ambulantnog prijema pacijenata, CKLD-a radi svaki radni dana od sedam do 15 sati, dok je vrijeme uzorkovanja pacijenata od sedam i 15 do devet i 30.

Bonus video: