Policija iz saobraćaja isključila 207 vozila, sankcionisan 431 vozač

"Apelujemo na vozače da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju..."

4031 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Policija je u okviru akcije "Stop neregistrovanim vozilima" iz saobraćaja isključila 207 vozila.

Kako je saopšteno iz Uprave policije akcija je spovedena u svim gradovima.

"Cilj akcije je bio pojačana kontrola svih kategorija vozila sa posebnim akcentom na pronalaženje vozila kojima je istekla važnost registracije a koja kao takva suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju", navodi se u saopštenju policije.

Tokom akcije kontrolisano je 2.708 vozila.

"Zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisan je 431 vozač od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja. Ovaj podatak posebno zabrinjava imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim i tehnički neispravni vozilima pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živite svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju", saopšteno je iz policije.

Apeluju na vozače da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjetili su da upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

"Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa Zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanim akcijama kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozaća i ostalih učesnika u saobraćaju svelo na najmanju moguću mjeru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: