Skijanje na Javorovači se lako sa Zoricom uči

Kamp je počeo u nedjelju i trajaće do 14. januara
93 pregleda 0 komentar(a)
Javorovača, skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Javorovača, skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.01.2018. 18:25h

Tradicinonalni ski-kamp „Javorovača 2018“ okupio je četrdesetoro djece - od apsolutnih početnika do onih koji su već dobro ovladali vještinama skijanja.

Kamp se šestu godinu organizuje na istoimenom žabljačkom skijalištu, a polaznike podučavaju četiri licencirana pedagoga, predvođeni najboljom crnogorskom skijašicom svih vremena Zoricom Popović Ignjatović.

Ona je prve skijaške korake naučila upravo na Javorovači, a potom krenula u osvajanje brojnih titula na takmičenjima u nekadašnjoj SRJ i šire.

“Sve se odvija prema planu kampa koji je počeo u nedjelju i trajaće do 14. januara, kada će se za njih organizovati takmičenje. Pored nas četvoro, kamp prati cijela ekipa animatora, medicinskih radnika i drugog osoblja. Djeca su došla iz svih krajeva Crne Gore. Podijeljeni su u četiri grupe. Od onih koji prvi put staju na skije, do onih koji se mogu svrstati u takmičarski rang. Dosta je i onih koji su povratnici, što znači da radimo dobro”.

Ona je najavila da će se tokom februara organizovati još jedan kamp koji će pohađati i djeca iz Srbije.

Polaznici nijesu vezani isključivo za četvoročasovni skijaški program, dodaje Biljana Nikčević, jedna od trenera.

“Program je cjelovit i podrazumijeva šetnje, sankanje, grudvanje, pravljenje figura i likova od snijega, rekreaciju u sportskoj dvorani i žurke u večernjim časovima”.

Podgoričanka Novka Tripković sa suprugom strpljivo prati kako skijaške vještine savlađuje njihovo troje djece.

“Prvi put smo u ovoj priči a došli smo po preporuci prijatelja čije mišljenje cijenimo. Utisak je da nijesmo pogriješili jer je sve dobro organizovano. Treneri rade predano...”

Bonus video: