Glavni grad najavio kontrole i kažnjavanja zbog nelegalnog odlaganja otpada u Studentskoj ulici

"Nesavjesni pojedinci nastavljaju sa lošom praksom, stvarajući ružnu sliku ovog dijela grada, ali i potencijanu opasnost od zaraze, ne mareći pri tom za vrlo složenu i tešku epidemiološku situaciju", saopšteno je iz Glavnog grada

5063 pregleda 5 komentar(a)
Foto: podgorica.me
Foto: podgorica.me

Glavni grad najavio je pojačane kontrole i kažnjavanje građana koji u Studentskoj ulici, u podgoričkom naselju Siti kvart, nelegalno odlažu otpad.

"Iako je prije par dana upućen javni apel mještanima Studentske ulice da otpad ne odlažu na mjesto sa kojeg su uklonjeni kontejneri, nesavjesni pojedinci i dalje nastavljaju sa tom lošom praksom, stvarajući tako ružnu sliku ovog dijela grada, ali i potencijanu opasnost od zaraze, ne mareći pri tom za vrlo složenu i tešku epidemiološku situaciju", saopšteno je iz Glavnog grada.

foto: podgorica.me

Dodaju da će narednih dana, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama, sprovoditi radnje identifikovanja i sankcionisanja građana koji nepropisno odlažu otpad na toj lokaciji.

foto: podgorica.me

Navode i da će ekipe gradske Čistoće ubuduće čistiti otpad i prazniti kontejnere isključivo sa lokacije na kojoj se sada nalaze kontejneri.

foto: podgorica.me

"Podsjetićemo da su, na osnovu pisane inicijative Skupštine stanara univerzitetskih zgrada, naši zaposleni utvrdili da postoji osnovanost za izmještanje metalnih kontejnera, a istovremeno je u neposrednoj blizini određena i adekvatna lokacija za ugradnju polupodzemnih kontejnera. Tako su nakon povlačenja pomenutih kontejnera, u neposrednoj blizini, na početku Studentske ulice ugrađena četiri polupodzemna kontejnera zapremine 5 m3, čija vrijednost sa ugradnjom iznosi 19.650 eura, a cilj je poboljšanje stanja ambijentalne higijene ovog prostora, kao i podrška konceptu primarne selekcije otpada", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: