Budva mijenja ugovor sa NVO "Jaz Mrčevo polje": Zemlja će im za parking trebati

Raskid ugovora dešava se u vrijeme kada je Krapović najavio da će ljetnji muzički festival “Sea dance” biti preseljen na novu lokaciju
419 pregleda 1 komentar(a)
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.01.2018. 18:06h

Opština Budva uskoro će raskinuti ugovor o zakupu dva miliona kvadrata u zaleđu plaže Jaz sa NVO “Jaz Mrčevo polje”, na kojima je veliki koncertni plato, sportski tereni i kamp.

To je kazao gradonačelnik Dragan Krapović, pojasnivši da će biti isplaćen polugodišnji ugovoreni iznos, a potom sa NVO biti zaljučen novi ugovor.

Raskid ugovora dešava se u vrijeme kada je Krapović najavio da će ljetnji muzički festival “Sea dance” biti preseljen na novu lokaciju.

Prethodnih godina postojale su tenzije između NVO i organizatora festivala, jer opštinske vlasti nijesu poštovale finanijske obaveze prema NVO.

Nova gradska uprava izmiriće dugovanja prema NVO, a sada se priprema zaključivanje i novog aranžmana, imajući u vidu da se, osim parkinga, na njihovoj zemlji nalaze i sportski tereni koje koriste fudbalski klubovi.

NVO okuplja oko 600 mještana Grblja, sa kojima je lokalna uprava zaključila ugovor da im se za godišnji zakup zemlje u Mrčevom polju plaća 80.000 u jednakim mjesečnim ratama.

Istakavši da će im biti isplaćeno sve zaključno sa 31. decembrom, Krapović je rekao da će na novim osnovama zaključiti ugovor sa NVO.

Pojasnio je da će to učiniti opštinska firma “Parking servis“, ili neko drugo preduzeće koje će upravljati priobaljem Jaza.

“Naravno, ne onako kako je bilo prethodnih godina, kako žele pojedina privatna lica... Da se taj parking u zaleđu plaže ne naplaćuje tri eura, nego znatno pristupačnije za sve građana. Da bude uređenije, jer je riječ o jednoj od najatraktiivnijih plaža. Valjda možemo učiniti da ta plaža bude pristupačna svima...”

Opštinska Komunalna policija i inspekcija minulog ljeta zabranile su naplatu ulaska automobilima u zaleđe plaže Jaz. .

Bonus video: