Glavni grad mora pomoći udruženjima koja se bave zaštitom životinja

URA: Zaustaviti trovanje pasa u Podgorici, počinioce hitno procesuirati

Podgorička URA više puta je pozivala Glavni grad da postavi automate za hranu na više lokacija, kako bi građani mogli nahraniti napuštene životinje, kao i da se "razmotri mogućnost postavljanja kućica za mačke i pse, kada građani/ke podnesu odgovarajući zahtjev

11050 pregleda 26 reakcija 19 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Podgorička URA oštro je osudila posljednje prosipanje otrova za životinje, zbog kojeg je danas otrovano nekoliko desetina pasa i mačaka.

"Pod hitno se mora obustaviti katastrofalna praksa prosipanja otrova na više lokacija u užem gradskom jezgru, zbog koje redovno stradaju nedužne životinje. Glavni grad mora kazniti počinioce, ali i navedeni problem rješavati sistemski - prevashodno izgradnjom novog azila za pse, koji će zadovoljavati stroge evropske standarde, jer postojeći ne ispunjava ni elementarne potrebe", ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

URA je više puta javno ukazivala da je "neophodno formirati i mobilnu jedinicu koja će adekvatno i pravovremeno reagovati na pozive građana, ali i pojačati veterinarsku službu unutar azila".

"Glavni grad mora pomoći udruženjima koja se bave zaštitom životinja, koja su i danas, kao i svakog ranijeg puta, bila na prvoj liniji fronta za spašavanje otrovanih životinja. Ukoliko institucije ne rade ništa da podignu svijest i primjerom pokažu - na koji način se problem napuštenih životinja treba rješavati, bićemo osuđeni na ovakve užasne scene, poput današnjeg masovnog trovanja životinja", ukazali su u pokretu URA.

Podgorička URA više puta je pozivala Glavni grad da postavi automate za hranu na više lokacija, kako bi građani mogli nahraniti napuštene životinje, kao i da se "razmotri mogućnost postavljanja kućica za mačke i pse, kada građani/ke podnesu odgovarajući zahtjev.

Preporučujemo za Vas