Još jedna Nikšićanka želi da donira bubreg teško oboljelom Bjelopoljcu

Tridedetjednogodišnji Andro Furundžić već sedam godine bije bitku za sopstveni život. Toliko godina tri puta nedjeljno odlazi na dijalizu. On i njegova porodica žive od 200 eura mjesečno očeve penzije, sa kojom jedva da mogu da se prehrane

28709 pregleda 1261 reakcija 10 komentar(a)
Andro Furundžić, Foto: Privatna arhiva
Andro Furundžić, Foto: Privatna arhiva

Da ima nade i za one koji su prestali da vjeruju pokazao je najnoviji primjer humanosti, koji ponovo dolazi iz grada pod Trebjesom - teško bolesnom Bjelopoljcu Andru Furundžiću kojem je potrebna hitna transplantacija bubrega, nakon što nisu bile podudarne majka i sestra, javila se ženska osoba iz Nikšića, koja bi željela da bude donor.

Dok se ne utvrdi da li kao donor odgovara, ne želi da otkriva svoj identitet.

Tridedetjednogodišnji Andro Furundžić već sedam godine bije bitku za sopstveni život. Toliko godina tri puta nedjeljno odlazi na dijalizu. On i njegova porodica žive od 200 eura mjesečno očeve penzije, sa kojom jedva da mogu da se prehrane.

Njemu je potrebna transplatacija bubrega na klinici Acibadem u Turskoj koja sa svim troškovima košta oko 35 hiljada eura.

“Majka i sestra su pokušale bezuspješno da budu donori. Porodica je iscrpljujući sve dalje mogućnosti za sredstva odlučila da pozove sve ljude dobre volje da pomognu Andru da nastavi normalni život. Za Andra je akcija pokrenuta prije dvije godine kada su se nadali da će neko od porodice biti donor i tada je prikupljeno oko 16. 000 eura, od čega je 6.000 uplatio Hajriz Brčvak, 1.000 eura Opština Bijelo Polje, 5.000 eura je skupljeno zahvaljujći dobroj volji građana, dok je ostatak novca prikupljen aktivnostima NVO "Izvor života" iz Nilšića, kazala je direktorica te NVO Konstantina Nina Vojinović. Iz te NVO navode da sada Andro ima novu šansu za život.

“Javila mu se gospođa iz Nikšića koja je izrazila želju da Andru bude donor. Uskoro ce početi sa analizama i ako sve bude kako treba ona će biti njegov donor”, kazala je Vojinović, koja je i sama donor bubrega.

Međutim, i ako bude podudaran donor, nedostaju sredstva, kako bi Andro uspješno operisan. Ovom prilikom porodica poziva sve ljude dobre volje da pomognu da ode na željenu transplataciju i da normalno nastavi svoj život. Svi koji žele pomoći uplatu mogu izvršiti na ime Androve majke Stanislava Furundžić CKB 510-3003962285147-31.