HNV i HRS osudili kačenje "trobojke" na ogradu ambasade

Iz HRS kazali su da multietnički i multikonfesionalni sklad koji je ta država gradila svih ovih godina, Crnu Goru stavlja na pijedestal evropskih država a na putu ka Evropskoj uniji

3147 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Googlemaps
Foto: Googlemaps

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore (HNV) i Hrvatska reformska stranka (HRS) najoštrije su osudili pokušaj kačenja zastave – trobojke na ogradu Ambasade Hrvatske u Podgorici.

Predsjednik HNV-a Zvonimir Deković kazao je da taj vandalski i kukavički čin predstavlja posljednje razočarenje i gubitak potpunog osjećaja za vrijednosti koje baštini Crna Gora.

On je zahvalio Upravi policije na brzom i efikasnom djelovanju u otkrivanju počinitelja, navodeći da u HNV očekuju da kazna bude primjerena samom činu.

HRS je najoštrije osudila svaki vid provokacije na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj i bilo kojoj drugoj osnovi.

Iz HRS kazali su da multietnički i multikonfesionalni sklad koji je ta država gradila svih ovih godina, Crnu Goru stavlja na pijedestal evropskih država a na putu ka Evropskoj uniji.

„Hrvati kao nacionalne manjine a koji stoljećima žive u ovoj državi Crnu Goru smtraju svojom državom. Stoga HRS sa posebnom pažnjom očekuje brzu reakciju zvaničnih državnih organa povodom jučerašnjeg događaja“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: