Korona redukovala Novembarske dane

Tivatska Opština otkazuje većinu programa manifestacije posvećene prazniku grada

5819 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Tivtu, zaključkom opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje, odlažu se sve aktivnosti planirane u sklopu programa Novembarskih dana, saopšteno je iz lokalne uprave Tivta, koja je i ove godine tradicionalnu manifestaciju Novembarski dani priredila u čast obilježavanja 21. novembra - Dana opštine.

Kako su naveli, odložene su sve sportske aktivnosti planirane programom, ali i kulturne manifestacije koje su organizovane u zatvorenom prostoru: izložbe, promocije, koncerti i pozorišne predstave. Solistički koncert sopranistice Antonije Vučinović planiran za subotu 14. novembar će biti prikazan uživo putem neke od online platformi, o čemu će javnost bii blagovremeno obaviještena. Izložba Duška Miljanića “Lica mog vremena“ u JU Muzej i galerija biće otvorena za javnost do kraja mjeseca. Svi ostali sadržaji planirani u toj ustanovi kulture su otkazani dok se ne stvore epidemiološki uslovi za njihovu realizaciju.

Projekat izložba „TransformaTivat“ Turističke organizacije Tivat, biće održana u predviđenom terminu 17. novembra na Pinima od 11 časova, uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera. Takođe, štandovi Opštine sa izloženim domaćim proizvodima radiće kako je predviđeno od 16. do 21. novembra. Uprava Muzičke škole Tivat razmatra alternativni način obilježavanja tradicionalnog rođendanskog koncerta “Muzički pozdrav gradu“, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

“Imali smo najbolju namjeru da i ove godine održimo određen broj manifestacija, u skladu sa svim propisanim mjerama, i da tako novembar odiše svečarskim duhom koji Tivat zaslužuje. Međutim zdravlje građana je prioritet i ne želimo da rizikujemo”, naglasio je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Sama proslava Dana opštine 21. novembra, za sada će se održati kako je planirano, budući da se gotovo sve aktivnosti dešavaju napolju. Svečana sjednica Opštine Tivat će biti održana uz strogu primjenu svih pravila i uz minimalan broj prisutnih zvanica.

Bonus video: