Opštoj bolnici Kotor oprema vrijedna 6.200 dolara

Ugovorom o donaciji sa Rotari Klubom Kotor, vrijednu opremu donirala je firma ‘Profesional medic’ d.o.o. čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović

6317 pregleda 2 komentar(a)
Foto: RC Kotor
Foto: RC Kotor

Članovi Rotari Kluba Kotor uručili su juče donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 6.200 dolara Opštoj bolnici u Kotoru.

Donirana oprema uključuje pacijent monitor Bistos BT 780 za praćenje vitalnih funkcija, infra red termometar A200, pulsni oksimetar ‘tip finger’ i kiseoničku terapiju.

Ugovorom o donaciji sa Rotari Klubom Kotor, vrijednu opremu donirala je firma ‘Profesional medic’ d.o.o. čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović. On je ovom prilikom izrazio želju da donaciju uputi Opštoj bolnici u Kotoru kao poklon svojim sugrađanima i žiteljima Boke.

Predsjednik Rotari Kluba Kotor Dušan Vukšić istakao je das u vlasnici te firme Jovan i Aleksanar Roganović “ovim humanim gestom iskazali brigu i odgovornost prema zajednici u vremenu velikih izazova.”

“U skladu sa usvojenim godišnjim planom aktivnosti, pored tradicionalnih akcija, naš klub če nastaviti rad u vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom Covid-19 prilagođavajući se trenutku, što neće uticati na sam kvalitet akcija", kazao je Vukšić.

Donaciju je u ime kotorske Opšte bolnice primio direktor dr Davor Kumburović koji se zahvalio donatorima i Rotari Klubu Kotor istakavši da je ona stigla u pravo vrijeme - u periodu suočavanja sa pandemijom Covid-19, jer je Opšta bolnica Kotor od prije nekoliko dana i zvanično postala jedna od covid-bolnica u Crnoj Gori.

Bonus video: