Od ponedjeljka nazad u školske klupe

Đaci će ići u školu po ranije utvrđenom sistemu - učenici od prvog do šestog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole pohađaće nastavu u učionici, ostali onlajn

76250 pregleda 1025 reakcija 51 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.11.2020. 19:04h

Nastava u svim školama, u svim gradovima vraća se u normalu, po ranije utvrđenom sistemu - đaci od prvog do šestog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola pohađaće nastavu u učionici od ponedjeljka, 16. novembra, odgovoreno je na pitanje "Vijesti" iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora najavili su i da će svi detalji biti poznati nešto kasnije večeras, a da će javnost biti obaviještena o tome i kroz zvanično saopštenje.

"Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku otvaraju se od ponedjeljka, 16. novembra. To je odluka nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne, s obzirom na poštovanje svih mjera", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz Ministastva objašnjavaju kako je procijenjeno da su škole, usljed pridržavanja propisanih mjera do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu bude među prioritetima, škole su izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora.

"Naravno, naglašavamo da će se stanje jednako intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom. Za to je neophodna kvalitetna saradnja sa roditeljima, koja je i do sada bila dobra, uz naravno očekivana pitanja i dileme koje su se javljale. Uvjereni smo da će tako biti i ubuduće, a Ministarstvo i IJZ stoje na raspolaganju za sve eventualne dodatne informacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: