Završena rekonstrukcija Ulice kralja Nikole, Vuković: Još jedna saobraćajna osa u gradu je u potpunosti osvježena

‘’Ulica kralja Nikole predstavlja jednu od najznačajnih saobraćajnica za centar Podgorice, ali i za grad u cjelini. Zahvaljujući našim kolegama iz privredno društva ‘’Putevi'' ali i drugih privrednih društava, od danas ova ulica izgleda potpuno drugačije u odnosu na to kako je izgledala i kako je mnoge generacije pamte", kazao je Vuković

10026 pregleda 19 komentar(a)
Ullica kralja Nikole, Foto: PG Biro
Ullica kralja Nikole, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na rekonstrukciji Ulice kralja Nikole koja je rekonstruisana od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do raskrsnice sa Ulicom Radosava Burića i Bracana Bracanovića na dužini od 1 kilometar, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako navode, radovi su obuhvatali rezanje, raskopovanje i struganje postojećeg asfaltnog kolovoza, ugradnju novih slivničkih rešetki, izradu izravnavajućeg sloja, ugradnju završnog sloja AB 11 debljine 4 centimetra na ukupnoj površini od 13.500 metara kvadratnih.

Osim toga, obilježena je nova biciklistička staza, iscrtana horizontalna signalizacija, ugrađeni su fleksibilni stubići na biciklističkoj stazi, izrađena je asfaltna platforma i prelaz za osobe sa invaliditetom, urađena je zamjena i popravka vertikalne signalizacije.

‘’Ulica Kralja Nikole predstavlja jednu od najznačajnih saobraćajnica za centar Podgorice, ali i za grad u cjelini. Zahvaljujući našim kolegama iz privredno društva ‘’Putevi'' ali i drugih privrednih društava, od danas ova ulica izgleda potpuno drugačije u odnosu na to kako je izgledala i kako je mnoge generacije pamte jer je godinama i decenijama unazad ova ulica djelovala dosta sumorno i u njoj je po pravilu vladao i saobraćajni haos", saopštio je Vuković, dodajući da se stanje u određenoj mjeri pokušalo popraviti izgradnjom biciklističke staze, ali je ona bila rizična i nebezbjedna kako za bicikliste, tako i za pješake.

Vuković je istakao da je za rekonstrukciju ove gradske saobraćajnice izdvojeno 275.000 eura.

"Na bazi kvalitetnog rješenja koje je pripremio Sekretarijat za saobraćaj u potpunosti smo promijenili izgled ove ulice, a nakon rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog još jedna saobraćajna osa u glavnom gradu je u potpunosti osvježena, kako na zadovoljstvo ljudi koji žive u Staroj varoši i obližnjim kvartovima, tako i svih Podgoričanki i Podgoričana.'' zaključio je Vuković.

On se zahvalio sugrađanima na strpljenju prethodnih dana tokom radova na rekonstrukciji i pozvao je sugrađane da novu biciklističku stazu iskoriste u punom kapacitetu.