Dvaput više RE učenika u srednjim školama

U prvi razred srednje škole upisano je 88 romskih i egipćanskih učenika, što je više nego duplo u odnosu na prethodnu školsku godinu

3669 pregleda 0 komentar(a)
Cilj smanjiti napuštanje školovanja, Foto: Shutterstock
Cilj smanjiti napuštanje školovanja, Foto: Shutterstock

Romski učenici prvog razreda srednje škole dobiće podršku u učenju, a u cilju smanjenja napuštanja školovanja, saopšteno je iz NVO “Mladi Romi”.

U prvi razred srednje škole upisano je 88 romskih i egipćanskih učenika, što je više nego duplo u odnosu na prethodnu školsku godinu.

“Zbog primjetnog porasta broja upisanih, inicijativa će se sprovoditi u svim opštinama u Crnoj Gori, u kojima ima romsko-egipćanskih učenika, a mentori će im u toku tekuće školske godine pružati podršku, pratiti njihov rad vodeći računa o specifičnim potrebama učenika u cilju poboljšanja redovnosti pohađanja i povećanja motivacije za nastavak školovanja”, navodi se u saopštenju ove NVO.

“Mladi Romi” ovu inicijativu sprovode uz podršku predstavništva UNICEF-a.

Pogram će obezbijediti i vršnjačku podršku koja se organizuje prvi put, a koja ima za cilj povezivanje 50 romskih i egipćanskih učenika i učenika iz većinske populacije radi zajedničkog savladavanja školskog gradiva.

Bonus video: