Đurišić: Krivci što struje nema su stanari

„Polovina stanara u dužem periodu nije plaćala struju, kod pojedinih računi u zimskom periodu iznosili i preko 200 eura”
472 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Katela, Stari aerodrom, Foto: Luka Zeković
Zgrada Katela, Stari aerodrom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.01.2018. 18:06h

Izvršni direktor preduzeća „Katel” Petar Đurišić kazao je da je tačno da dio stanova njegove zgrade na Starom aerodromu na uglu Bulevara Pera Ćetkovića i Ulice Avda Međedovića, nema struju danima, ali da su isključivi krivci za to stanari.

“Tačno je da u dijelu našeg objekta nema električne energije, ali nažalost to nije prvi put. Naime, polovina stanara u dužem vremenskom periodu nije plaćala utrošenu električnu energiju, a za koju su kod pojedinih potrošača u zimskom periodu računiu iznosili i preko 200 eura mjesečno. Bili smo prinuđeni da svaki put kada bi Elektroprivreda isključila napajanje za račun istih mi platimo”, navodi se u reagovanju Đurišića na tekst “U stotinu stanova nema struje”, objavljen u “Vijestima” prije dva dana.

Đurišić tvrdi da je do sada „Katel” za plaćanje struje izdvojio oko 13.000 eura.

“Od toga posljednji put, odnosno 26. oktobra prošle godine, platili smo 1.800 eura. Na naše molbe da se mora plaćati utrošena električna energija pojedini stanari su plaćali simboličan iznos 10 do 25 eura, čime je došlo do uvećanja duga u zadnjoj godini”, tvrdi Đurišić.

Napomenuo je da su za sadašnji kompletan dug krivi stanari, koji su trošili struju koliko im je trebalo, a nijesu plaćali ili su to radili po sistemu „kad hoćemo i koliko hoćemo„.

“Do sada smo učinili sve da se utrošena energija plaća jedino zbog onih potrošača koji su uredno i korektno plaćali. Budući da nijesmo više u mogućnosti da plaćamo tuđu potrošnju, te da bi struja ponovo bila uključena pojedini stanari umjesto obraćanja medijima, treba samo odu do šaltera EPCG i uplate makar dio potrošenog”, navodi Đurišić.

Stanari tri ulaza, pomenute zgrade, bez struje su od 19. decembra, jer je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) zatražila isključenje zbog duga investitora.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema su naveli da je „pomenuti objekat napajan preko gradilišnog priključka, koji je samo privremeni način priključenja dok se zgrada ne završi, a da je EPCG poslala nalog za isključenje zbog duga i da investitor za tri ulaza nije izvršio obaveze prema proceduri za priključenje objekta.

Bonus video: