Gradski čelnici Tivta primili nagrađivanog sugrađanina - vojnika

Komnenović: Tivat cijeni vojnička dostignuća Kilibarde

Kilibarda je između ostalog učestvovao u filmu "Avganistan priča crnogorskog vojnika", a zbog njegovog profesionalnog stava, zahvalnice su mu uručili i načelnik Generalštaba Avganistanske nacionalne Armije, general Pakistanske Vojske i general Australijske Vojske

5552 pregleda 91 reakcija 9 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Opština Tivat
Sa prijema, Foto: Opština Tivat

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je  u svom kabinetu, Tivćanina Vladimira Kilibardu, starijeg vodnika I klase Vojske Crne Gore, kako bi mu čestitao na „Medalji za zasluge“ (eng. Army Commendation Medal), koju su Kilibardi uručile oružane snage Vojske Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo odličje Kilibardi je prošle nedjelje u Podgorci uručio izaslanik odbrane SAD u Crnoj Gori, potpukovnik Robert Peri, u prisustvu načelnika Generalštaba VCG, general majora Dragutina Dakića.

„Naš sugrađanin, odgovoran i uspješan profesionalni vojnik, više puta odlikovan i kao takav prepoznat i od strane vojski drugih država, na ponos je Vojsci i Crnoj Gori koju predstavlja, ali i Tivtu u kojem živi. Moja je namjera da ovim susretom upravo istaknemo i javno pohvalimo rad jednog kvalitetnog čovjeka, vojnika, koji svoj posao obavlja na najbolji mogući način, a takvi su pojedinci bez sumnje zalog za budućnost čitave zajednice.“  rekao je predsjednik Opštine Komnenović prilikom susreta.

Vladimir Kilibarda boravio je tri puta u međunarodnoj vojnoj misiji u Avganistanu i tamo je proveo oko godinu i po dana. Odlikovan je NATO medaljom za učešće u misiji „Resolute support“, dobitnik je NATO Tour indikatora za višestruko učestvovanje u misiji, a takođe je i vanredno unaprijeđen u viši čin 2017. godine, odlukom ministra odbrane, zbog učinjenog djela od posebnog značaja za zaštitu života i zdravlja ljudi u misiji.

Kilibarda je učestvovao u filmu "Avganistan priča crnogorskog vojnika", a zbog njegovog profesionalnog stava, zahvalnice su mu uručili i načelnik Generalštaba Avganistanske nacionalne Armije, general Pakistanske Vojske i general Australijske Vojske.

Dostignuća Kilibarde
Dostignuća Kilibardefoto: Opština Tivat

Prijemu u Kabinetu predsjednika Opštine Tivat, prisustvovao je i potrpedsjednik Opštine Goran Božović koji je čestitao Kilibardi na svim ostvarenim uspjesima i priznanjima, naglašavajući da je „nužno isticati pojedince koji časno i odgovorno obavljaju svoj posao, i kao takvi predstavljaju uzor i model kako se temeljito gradi karijera, ali i potvrdu da svaki trud biva prepoznat i nagrađen“.

On je dodao i da će Opština Tivat znati da prepozna, podrži i promoviše svako izvanredno postignuće svojih građana. Posljednje odličje koje je Kilibardi uručeno, „Medalja za zasluge” predstavlja jedno od pet uporednih, granskih vojnih odlikovanja srednjeg ranga koje SAD dodjeljuju prvenstveno pripadnicima Oružanih snaga SAD, ali i pripadnicima stranih oružanih snaga počev od 1962. godine, za djela junaštva, uzorna dostignuća, važnu i pohvalnu službu. Vladimir Kilibarda je profesionalni vojnik od 2003. godine, a trenutno je instruktor navigacije na školskom brodu „Jadran“.

Preporučujemo za Vas