Petković odborničku naknadu uplatio socijalno ugroženom Tivčaninu

On je, kako je saopšteno iz Službe Skuppštine Opštine, uplatio svoju odborničku nadoknadu u iznosu od 270 eura u humanitarne svrhe, „licu koje se pismeno obratilo sa molbom da mu se pomogne u nabavci ljekova neophodnih za kvalitetnu terapiju.

8359 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Andrija Petković (BF) uplatio je prvu odborničku nadoknadu koju je kao odbornik u novom saziovu lokalnog parlementa, nedavno primio uz svoju redovnu platu koju dobija za profesionalno vršenje funkcije predsjednika SO.

Petković je na taj način održao obećanje koje je javno dao prilikom svog izbora za predsjednika SO, kada je kazao da će sve odborničkke nadoknade na koje po Poslovniku SO ima pravo, uplaćivati u hiumanitarne svrhe onima kojima taj novac u datom momentu bude najpotrebniji.

On je, kako je saopšteno iz Službe Skuppštine Opštine, uplatio svoju odborničku nadoknadu u iznosu od 270 eura u humanitarne svrhe, „licu koje se pismeno obratilo sa molbom da mu se pomogne u nabavci ljekova neophodnih za kvalitetnu terapiju.“

„Bio sam protiv toga da predsjednik Skupštine pored pristojne zarade, dobija i odborničku nadoknadu i smatram da je ovakav način odricanja jedini ispravan. Puno je ljudi u našem gradu kojima pomoć treba i kojima ovaj novac znači više nego opštinskom budžetu. Želim i da sačuvam dignitet i dostojanstvo osoba kojima se ovaj novac dodijeljuje pa zbog toga i neću objavljivati ime onoga koji je pomoć dobio.“- kazao je Petković napominjući da ima i dosta onih koji sumnjaju i u ovakve gestove.

„Svi oni mogu doći u skupštinsku službu i dobiti na uvid priznanicu, pri čemu će takođe morati da pristanu na to da ime ne objavljuju. Novac je sada, kao što će to biti slučaj i sa sledećim mojim odborničkim nadoknadama, uplaćen onome kome je zaista bio prijeko potreban.“- zaključio je predsjednik tivatskog parlamenta.

Bonus video: