Raičević i Šahmanović zamijenili Erakovića i Jašarovića

Za direktora Uprave za željeznice imenovan je Marko Zečević , dosadašnji v.d.direktora ove uprave

10921 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti

Dramaturg Vasko Raičević izabran je za predsjednika Savjeta JU Crnogorsko narodno pozorište, a za člana Savjeta reditelj Senad Šahmanović.

Oni su na tim mjestima imenovani umjesto dosadašnjeg predsjednika Blagote Erakovića i člana Edina Jašarovića koji su razriješeni dužnosti zbog podnošenja ostavki.

Kako je saopšteno iz Vlade, za člana Savjeta JU Filmski centar Crne Gore, imenovan je književnik i televizijski autor Bogić Rakočević umjesto Ilije Subotića koji je razriješen dužnosti zbog podnošenja ostavke.

Na dužnost direktora Uprave za željeznice imenovan je Marko Zečević, dosadašnji v.d.direktora ove uprave.

Za generalnog direktora Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava postavljen je Leon Gjokaj, dosadašnji v.d. generalnog direktora ovog direktorata.

Na lični zahtjev razriješeni su dužnosti državni sekretari u Ministarstvu vanjskih poslova Vladimir Radulović i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović.

Donijeto je Rješenje o prestanku mandata generalnom direktoru Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazimu Hodžiću na lični zahtjev.

Na lični zahtjev razriješeni su predstavnici Vlade – članovi Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata Marina Vučiević i Vjera Šoć. Za članove Odbora su imenovani Marko Ćipović i Radomir Ražnatović.

Bonus video: