Nikšićani, baš je red da sadimo drvored

Duž lijeve strane puta, do samog mosta, zasađeno je 40 sadnica breze, a očišćeni su i sav korov i smeće na potezu od oko 300 metara

4630 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Pandurica
Foto: NVO Pandurica

Nevladina organizacija „Pandurica“ iz Nikšića nastavlja sa akcijama koje se tiču uređenja lokaliteta Carev most, koji se ubraja u najljepše objekte te vrste u Crnoj Gori.

Proteklog vikenda organizovali su akciju pošumljavanja pod nazivom „Nikšićani baš je red da sadimo drvored“. U akciji su, pored aktivista pomenute organizacije, učestvovali mještani tog kraja, kao i članovi Društva mladih ekologa, a iz NVO „Pandurica“ su posebno ponosni što je učešće uzeo veliki broj djece. Duž lijeve strane puta, do samog mosta, zasađeno je 40 sadnica breze, a očišćeni su i sav korov i smeće na potezu od oko 300 metara.

„Smatramo da se ovakvim pristupom zajednici stvara bolja i odgovornija svijest naših sugrađana. Planirano je da se nastavi istim tempom i u narednim akcijama, tako da ćemo imati potpuno čistu i zasađenu lijevu stranu puta do samog mosta”, poručili su iz pomenute NVO.

Aktivisti te organizacije su više puta do sada organizovali akcije uklanjanja otpada oko mosta, kao i čišćenje korova.

Bonus video: