Velika skela uskoro u novom ruhu?

"Ovim poslom predviđena je i rekonstrukcija tribina na Velikoj skeli i organizacija prostora, koji bi bio pogodan za održavanje gradskih manifestacija", piše u saopštenju

4737 pregleda 6 komentar(a)
Idejno  rješenje, Foto: Morsko dobro
Idejno rješenje, Foto: Morsko dobro

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, raspisalo je juče javni poziv za izbor izvođača radova za parterno uređenje Velike skele, odnosno pristaništa ispod zidina Starog grada.

U saopštenju JP ističe se da je projektnim zadatkom planirano popločavanje čitave površine platoa, postavljanje podzemnih elektro instalacija, uklanjnje dotrajalih betonskih ploča, uklanjanje oštećenog stepeništa i izgradnja novog, postavljanje stubova javne rasvjete, hortikulturno uređenje i postavljanje urbanog mobilijara. "Ovim poslom predviđena je i rekonstrukcija tribina na Velikoj skeli i organizacija prostora, koji bi bio pogodan za održavanje gradskih manifestacija", piše u saopštenju.

Navodi se da će javni poziv trajti 60 dana, a izabrani izvođač radova će imati rok od 180 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao da završi radove uređenja Velike skele. Ukupna površina projektovanja je 4.600 kvadrata, a procijenjena vrijednost predmeta ove nabavke, sa uračunatim PDV-om, iznosi 810.000,00 eura.

Bonus video: