U Šavniku nestale dvije starice

U traganju, koje nije do sada dalo rezultate, angažovani su helikopter MUP-a, pripadnici Gorske službe spašavanja, Služba za potrage sa psima tragačima iz Herceg Novog, vojska, kao i ronioci iz Bijele, koji se pretražili sve bunare u selu

28383 pregleda 141 reakcija 9 komentar(a)
Šavnik, Foto: Svetlana Mandić
Šavnik, Foto: Svetlana Mandić

Već 15 dana policija iz Šavnika, pripadnici Službe zaštite i spašavanja, lovci i građani, svakodnevno tragaju za Milosavom Božović (82) iz sela Dubrovsko, kod Šavnika, i Sonjom Marijom Alm (73), iz susjednog sela Duži.

U traganju, koje nije do sada dalo rezultate, angažovani su helikopter MUP-a, pripadnici Gorske službe spašavanja, Služba za potrage sa psima tragačima iz Herceg Novog, vojska, kao i ronioci iz Bijele, koji se pretražili sve bunare u selu.

Milosava Božović je živjela u porodičnoj zajednici i nakon što je 2. novembra otišla da vrati ovce sa ispaše, gubi joj se svaki trag.

Prvo su je tražili sinovi, a zatim su obavijestili policiju.

Nižeg je rasta, a toga dana na sebi je imala crnu garderobu i gumene čizme iste boje.

Sonja Marija Alm je rođena u Srbiji.

Živjela je u Švedskoj i nakon penzionisanja, prije nekoliko godina, doselila se u Duži, gdje je kupila plac i sagradila neuslovan smještaj od dasaka.

Društvo joj je pravilo 15-ak pasa.

Sa mještanima nije kontaktirala, ali su oni primjetili da je nema, pa su juče ujutro obavijestili policiju, koja je odmah došla i zatekla više uginulih pasa.

Sumnja se da već duži period nije živjela u objektu koji je napravila. Hramlje i nosi naočare za vid.

Policija poziva građane da ukoliko primijete osobe slične datim opisima da odmah prijave.

Bonus video: