Sekretar Ministarstva zdravlja vrijeđao novinara RTCG: Drži se ti Lekoviću šumice

"Xaxaxa, drži se ti Lekoviću šumice i samo se dobro podesi, biće ti lijepo. A za svoju sigurnost ne brini, bezbjedan si milion posto...Samo se dobro namaži, valja se, da lakše ide, kao podmazano..“, komentar je sekretara Ministarstva zdravlja

29959 pregleda 226 reakcija 47 komentar(a)
Antović, Foto: Facebook
Antović, Foto: Facebook

Sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović vrijeđao je novinara Televizije Crne Gore Zorana Lekovića na fejsbuku poručujući mu da se „drži šumice i samo se dobro podesi, biće ti lijepo“.

Antović je komentar sa svog fejsbuk naloga postavio kao komentar na tekst sa portala Analitika, u vezi sa prijavom koju je Leković podnio Upravi policije protiv lica koje stoji iza instagram profila „Nikšić.živi“ i izvjesnog Vasilija Markovića zbog „javnog linča i brutalnih prijetnji po njegov lični i profesionalni integritet“..

Antović, koji je kadar DPS, u komentaru je Lekoviću poručio da „za svoju sigurnost ne brine“.

„Xaxaxa, drži se ti Lekoviću šumice i samo se dobro podesi, biće ti lijepo. A za svoju sigurnost ne brini, bezbjedan si milion posto...Samo se dobro namaži, valja se, da lakše ide, kao podmazano..“, komentar je sekretara Ministarstva zdravlja.

Neprimjerni komentar Antovića
Neprimjerni komentar Antovićafoto: Printscreen

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Antović je tokom prošle godine zarađivao preko 1.000 eura kao sekretar Ministarstva zdravlja, ali i dodatnih više od 6.500 u radnim tijelima tog resora.

On je i jedan od javnih službenika koji je stan od 87 kvadrata dobio po povlašćenim uslovima.

Leković je kasnije na svom Fejsbuk profilu napisao i postavio odgovor od minstra zdravlja Kenana Hrapovića.

"Pretpostavljam da se radi o njegovom ličnom profilu i svaka objava nije u ime ministarstva i ne odražava i prezentuje stavove ministarstva već njegov lični i ministarstvo se ograđuje od toga", navodi se u odgovori ministra zdravlja.

Odgovor Hrapovića
Odgovor Hrapovićafoto: Printscreen

Leković je ranije kazao da je prijetnjama „nažalost, podlogu dala RTCG, koji je nedavno objavio jedan od najsramnijih priloga u istoriji nacionalnih javnih servisa i to o svojem kolegi, koji je tu zaposlen i tu radi...“.

Bonus video: