Meandri Ćehotine koji oduzimaju dah

Za Otilovićko jezero i meandre su znali samo mještani okolnih sela i ribolovci

8031 pregleda 10 komentar(a)
Meandri Ćehotine, Foto: NVO Da zaživi selo
Meandri Ćehotine, Foto: NVO Da zaživi selo

Nevladina organizacija “Da zaživi selo” snimila je promotivni video o Otilovićkom jezeru i meandrima rijeke Ćehotine, koji se nalaze 20 kilometara od grada na putnom pravcu Pljevlja - Vrulja.

Projekat “Promocija vidikovca meandri Ćehotine” podržala je Opština Pljevlja. Impresivan prizor nikoga ne ostavlja ravnodušnim i ostaje u sjećanju svih koji posjete ovo mjesto dugo skrivano od očiju javnosti.

Za njega su znali samo mještani okolnih sela i ribolovci koji su dugo ljepotu samo za sebe čuvali.

U partnerstvu sa Turističkom organizacijom Pljevlja, NVO “Da zaživi selo” prije dvije godine godine promovisalo je i uredilo vidikovac, a pored skretanja sa magistralnog puta postavljena je info-tabla, od koje se dalje može ići automobilom još kilometar makadamskim putem.

Nakon toga, još pedesetak metara pješke.

Na samom vidikovcu je postavljen hladnik sa stolom i klupama, kao i zaštitna ograda za bezbjedniji boravak posjetilaca.

Sa vidikovca se pruža predivan pogled na meandre (krivudavi tok rijeke), koje je Ćehotina godinama urezivala kroz stjenovite predjele.

Podsjećaju na meandre rijeke Uvac u Srbiji koji su svjetski poznata atrakcija.

Na samoj litici nalazi se krivi bor koji pogled čini ljepšim i potpunijim. Vidikovac je postao jedan od glavnih prirodnih turističkih ponuda grada.

Svakodnevno ovo mjesto posjeti velik broj domaćih izletnika i stranih turista koji dolaze organizovano ili samostalno, a neki od njih čak i kampuju u blizini vidikovc

Bonus video: