Ministarstvo prosvjete sanira posljedice zemljotresa u školama

"Naša je obaveza da se, kad škole imaju problem koji ne mogu riješiti na primarnom nivou, uključimo u njihovo rješavanje, posebno u situacijama poput ove, koja zahtijeva momentalno djelovanje kako bi djeca boravila u bezbjednom ambijentu", rekao je Šehović
0 komentar(a)
Damir Šehović zemljotres, Foto: Mps.gov.me
Damir Šehović zemljotres, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 07.01.2018. 14:45h

Ministarstvo prosvjete saniraće oštećenje u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Plavu i Gusinju.

To je saopštio ministar prosvjete Damir Šehović koji je boravio u Plavu i Gusinju gdje se susreo sa direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova iz te dvije opštine i razgovarao o šteti pričinjenoj nedavnim zemljotresom.

Šehović je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, ponovio spremnost Vlade da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

"Ali i istakao da će ove godine u ove dvije opštine biti uloženo više od pola miliona eura u obrazovne ustanove. Preciznije, investicije će biti usmjerene prije svega u izgradnju sportskih terena u OŠ "Hajro Šahmanović" u Plavu i OŠ "Džafer Nikočević" u Gusinju, izgradnju područne ustanove u Vojnom Selu u Plavu, te rekonstrukciju bravarije u vrtiću u Plavu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je budžet za investicije Ministarstva u ovoj godini za oko 20 odsto veći u odnosu na prethodnu, te da će on biti aktivno usmjeravan na rekonstrukcije školskih objekata, sa akcentom na Sjever.

"Naša je obaveza da se, kad škole imaju problem koji ne mogu riješiti na primarnom nivou, uključimo u njihovo rješavanje, posebno u situacijama poput ove, koja zahtijeva momentalno djelovanje kako bi djeca boravila u bezbjednom ambijentu", rekao je Šehović.

Bonus video: