Bakić: Nepoznanica kako je Jeknić potrošio 6.000 eura

Prema njenim riječima, sjednici Savjeta RTV održanoj 15.oktobra „na dnevnom redu se, između ostalog, našla i predložena sistematizacija radnih mjesta tog preduzeća sa sedam radnih mjesta“. To bi, tvrdi Bakić, „na godišnjem nivou građane Kolašina, uz najavljenu platu Jekniću, koštalo preko 80.000 eura“

9157 pregleda 53 reakcija 21 komentar(a)
Bakić, Foto: Demokrate
Bakić, Foto: Demokrate

DOO RTV Kolašin, tvrdi odbornica Demokrata Zorana Bakić, „vrši brojne nezakonite radnje u cilju zadovoljenja ličnih interesa određenog broja pojedinaca na čelu sa vd direktorom Dragoslovam Jeknićem“. U tom maniru, piše u saopštenju koje je potpisala Bakić, „u RTV nastavljaju da izvode pravne vratolomije i ovih dana pod dirigentskom palicom vladajuće koalicije na lokalnom nivou DPS-GB-SD“.

„Vrlo ćemo brzo saznati nepoznanicu za šta je potrošeno 6.000 eura. koje je Opština prebacila Jeknićevoj RTV Kolašin. Takođe, i koje je konsultantske usluge obavljao u Opštini Kolašin i za Milosava Bulatovića? Vrlo brzo ćemo saznati i koliko je sredstava po tom osnovu primio, s obzirom da Savjet neistinitim saopštenjima pokušava da obmane još jednom građane Kolašina tvrdeći da Jeknić do sad nije imao nikakvu naknadu za svoj rad“, kaže odbornica Demokrata.

Prema njenim riječima, sjednici Savjeta RTV održanoj 15.oktobra „na dnevnom redu se, između ostalog, našla i predložena sistematizacija radnih mjesta tog preduzeća sa sedam radnih mjesta“. To bi, tvrdi Bakić, „na godišnjem nivou građane Kolašina, uz najavljenu platu Jekniću, koštalo preko 80.000 eura“. Time bi se, kaže ona, „dodatno opteretio budžet Opštine s iobzirom na činjenicu da će osnivač biti glavni finansijer tog preduzeća“.

„Jasno je da aktuelna DPS-GB-SD ima namjeru da u potpunosti uništi stabilnost javnih finansija, zato ih pozivamo da ni u primisli ne pokušaju brojna zapošljavanja u partijskom radiju.Takođe, Savjet je trebao da usvoji izmjene Statuta tog pravnog lica koje bi se odnosile na imenovanje direktora. Na taj način bi se zaobišla procedura koja je uobičajna prilikom izbora direktora preduzeća čiji je osnivač Opštin. Ta procedrura podrazumijeva da, na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta opštine Kolašin, Skupština daje saglasnost na imenovanje direktora svih opštinskih preduzeća. Dakle, kako na izbor direktora DOO Vodovod i kanalizacija, i DOO Komunalno Skupština daje saglasnost, to ne vdiimo razlog da ista procedura ne važi i za ovo privredno društvo“, kaže Bakić.

Ona tvrdi da se „još jedna pravna besmislica odnosi se na finansiranje RTV“. Tako je, podsjeća odbornica Demokrata, „ Odlukom o osnivanju u članu 36 definisano da iznos sredstava opredijeljenih za RTV određuje se ugovorom o pružanju javnih usluga koji potpisuje predsjednik opštine i predsjednik Savjeta lokalnog javnog emitera“.

„Pri tome se ugovor mora potpisati prije nego što nadležni organ Opštine pripremi nacrt budžeta opštine Kolašin za prvu narednu godinu trogodišnjeg perioda, na koji se ugovor odnosi. Uzimajući u obzir činjenicu je nacrt budžeta već stavljen na javnoj raspravi gdje možemo vidjeti da transfer opštine ovom preduzeću iznosi 20 hiljada, a kako pomenutog ugovora nema, zaključujemo da lokalna uprava nastavlja da vrši pravno nasilje zarad pokretnja partijskog radija“, kazala je Bakić.

Bonus video: