Pljevlja: Bez svečane sjednice SO

Povodom Dana opštine sjutra će u 16 i 20 časova na RTV Pljevlja biti emotovana specijalna emisija i obraćanje predsjednika Skupštine i Opštine. Biće prikazan i promo film Turističke organizacije Pljevlja, kao i tradicionalna dodjela novembarske i studentske nagrade

3483 pregleda 2 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja ove godine neće organizovati svečanu sjednicu Skupštine opštine povodom Dana opštine 20. novembra.

“Imajući u vidu mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tjela za zarazne bolesti i potrebu da u ovom trenutku budemo odgovorni za zdravlje svakog našeg građanina, obavještavamo vas da Opština Pljevlja ove godine neće organizovati svečanu sjednicu Skupštine opštine povodom Dana opštine 20. Novembra”, navodi se u sajedničkom saopštenju predsjednika Skupštine opštine i Oopštine Pljevlja Dragiše Sokića i Igora Golubovića.

Povodom Dana opštine sjutra će u 16 i 20 časova na RTV Pljevlja biti emotovana specijalna emisija i obraćanje predsjednika Skupštine i Opštine. Biće prikazan i promo film Turističke organizacije Pljevlja, kao i tradicionalna dodjela novembarske i studentske nagrade.

“Uz razumjevanje što taj dan nećete biti sa nama, pozivamo vas da se putem medija i društvenih mreža podsjetimo na ostvarene rezultate lokalne uprave između dva praznika.Svim građanima Pljevalja želimo srećan 20.novembar “, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji laureati nagrade „20. Novembar“ koja se dodjeljuje u Pjevljima su dr Enes Pelidija, profesor emeritus Univerziteta u Sarajevu i dr Momir Cvijović, ljekar internista u Opštoj bolnici Pljevlja. Na konkurs za dodjelu nagrade 20. Novembar pristigla su tri predloga za dodjelu nagrade za pravna lica.

Žiri je odlučio da dobitnik nagrade 20. novembar za pravno lice bude Klub dobrovoljnih davalaca krvi iz Pljevalja.

Dobitnici studentske nagrade koju Opština Pljevlja dodjeljuje svake godine povodom 20. novembra Dana Opštine su Dijana Damjanović, Belma Zečević, Milan Bekljkaš i Lejla Kordić. Dijana Damjanović je student Filološkog fakulteta, Univerzitet Crne Gore, čiji je prosjek ocjena 9,94. Belma Zečević student Fakulteta za poslovni menadžment Univerziteta Crne Gore, prosjek 9,93. Milan Beljkaš je student Farmaceutskog fakulteta , Univerziteta u Beogradu, čiji je prosjek ocjena 9,90, a Lejla Kordić student je Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Univerziteta Crne Gore sa prosječnom ocjenom 9,62.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 300 eura

Bonus video: