Od sjutra ponovo besplatni brzi antigenski testovi u Domu zdravlja Herceg Novi

Iz Doma zdravlja su uputili dopis zahvalnosti Opštini Herceg Novi, u kojem navode da pomoć u sadašnjem trenutku ima višestruki značaj

5187 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz Herceg Novog, Foto: TO Herceg Novi
Detalj iz Herceg Novog, Foto: TO Herceg Novi

U kovid ambulantama Doma zdravlja Herceg Novi od sjutra će ponovo početi testiranja brzim antigenskim testovima, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

"Danas su Dom zdravlja stigli testovi koji su nabavljeni uz pomoć Opštine Herceg Novi i gradskih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“. Ovi testovi će biti besplatni za građane. Na jučerašnjem sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje konstatovano je da novski Dom zdravlja nema više brzih antigenskih testova na virus kovid-19 i donesen zaključak da će Opština i gradska preduzeća donirati određenu količinu testova, potrebnu da se premosti period do okončanja procedure nabavke koju sprovodi državni zdravstveni Fond. Zaključak je sproveden istog dana i testovi su već danas stigli do medicinskih radnika novskog Doma zdravlja", saopšteno je.

Iz Doma zdravlja su uputili dopis zahvalnosti Opštini Herceg Novi, u kojem navode da pomoć u sadašnjem trenutku ima višestruki značaj.

"Kako su istakli, brzo postavljanje dijagnoze infekcije novim korona virusom za ljekara predstavlja putokaz u procjeni ozbiljnosti stanja i započinjanju adekvatne terapije, a za pacijenta veće šanse za brzo i uspješno ozdravljenje", zaključeno je u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Bonus video: