Bečić: Sticanje i nadograđivanje znanja najbolji doprinos društvu

Bečić je čestitao učenicima 20. novembar - Međunarodni dan djeteta

3307 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Najmlađi članovi najbolji doprinos društvu mogu dati sticanjem i nadograđivanjem znanja, kao i njegovanjem vrijednosti međusobnog poštovanja, mira, tolerancije i različitosti, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u razgovoru sa učenicima Osnovne škole (OŠ) „Milija Nikčević“ iz Nikšića.

Iz Skupštine su kazali da su učenici od sedmog do devetog razreda te škole danas imali priliku da putem video-konferencijskog sistema intervjuišu Bečića, na temu „Institucije, obrazovanje, sport i aktivizam“.

„Razgovor su otvorili Bečić i direktorica škole Slavica Perošević, nakon čega su se učenici iz svojih školskih klupa našli u ulozi mladih novinara“, navodi se u saopštenju.

Bečić je čestitao učenicima 20. novembar - Međunarodni dan djeteta.

„On je, odgovarajući na pitanja djece, kazao da najmlađi članovi najbolji doprinos društvu mogu dati sticanjem i nadograđivanjem znanja, kao i njegovanjem vrijednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja, mira, tolerancije i različitosti“, navodi se u saopštenju.

Odgovarajući na pitanje o važnosti saradnje kada su u pitanju dječja prava, Bečić je poručio da je saradnja generalno neophodan uslov i osnov uspjeha i da je jedan od ključnih faktora kada je ta tema u pitanju.

On je podsjetio na značaj desetogodišnjeg zasijedanja Dječjeg parlamenta i istakao važnost osmogodišnjeg skupštinskog edukativnog programa Demokratske radionice.

Bečić je naveo da je kroz program Demokratskih radionica prošlo više od 30 hiljada djece i mladih.

„Učenike je, između ostalog, zanimalo koja je uloga Skupštine kada su u pitanju dječja prava, kako motivisati djecu i mlade da budu aktivni i odgovorni učesnici u društvenim procesima, dok su se određena pitanja odnosila na lično i profesionalno iskustvo Bečića“, dodaje se u saopštenju.

Iz Skupštine su kazali da je onlajn druženje učenika OŠ „Milija Nikčević“ sa Bečićem jedna od planiranih aktivnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

Bonus video: