povodom dana opštine

Đukanović: Građani Kotora su uspjeli sačuvati sklad i harmoniju, kao neprolazne vrijednosti multietničkog društva

"U savremenoj Crnoj Gori, članici NATO-a i čvrsto na putu ka članstvu u EU, Kotor mudro koristi pogodnosti novog prosperitetnog perioda, njegujući tradiciju, čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra svjetske baštine, time doprinoseći sve većem razvoju turizma i valorizaciji razvojnih potencijala", rekao je Đukanović

5099 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Kotor sa svojom u svijetu priznatom univerzalnom vrijednošću, civilizacijskim nasljeđem i jedinstvenom ljepotom, ostaje ne samo nezaobilazan element prepoznatljivosti Crne Gore, već i jedan od istinskih stubova moderne evropske i građanske Crne Gore.

To je rekao Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je uputio čestitku povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, predsjedniku Vladimiru Jokiću, predsjedniku Skupštine opštine Dejanu Vukšiću, odbornicima i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad, kazali su iz njegovog kabineta.

"Bez obzira na izazove svoje duge istorije, građani Kotora su uspjeli sačuvati sklad i harmoniju, kao neprolazne vrijednosti multietničkog društva, i na njima odnjegovati antifašizam kao ideju koja je prije 76 godina doprinijela oslobođenju grada i države. U savremenoj Crnoj Gori, članici NATO-a i čvrsto na putu ka članstvu u EU, Kotor mudro koristi pogodnosti novog prosperitetnog perioda, njegujući tradiciju, čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra svjetske baštine, time doprinoseći sve većem razvoju turizma i valorizaciji razvojnih potencijala", rekao je Đukanović.

On je dodao da nas poseban status Kotora obavezuje na dodatnu pažnju u sagledavanju pravaca njegovog daljeg održivog razvoja.

"Kako bismo i generacijama pred nama omogućili uživanje vijekovnih i transnacionalnih kulturnih i istorijskih vrijednosti. Uvjeren sam da ćemo na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja, u duhu zajedništva i razumijevanja, nastaviti putem daljeg ekonomskog razvoja i prosperiteta", zaključio je Đukanović.

Preporučujemo za Vas