Izložba fotografija u formatu 3D knjiga ispred Skupštine Crne Gore

"Postavka sadrži izbor fotografija sa deset dosadašnjih zasijedanja Dječijeg parlamenta, kao i sa osmogodišnjeg skupštinskog edukativnog programa Demokratske radionici

3481 pregleda 0 komentar(a)
Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na izložbi, Foto: Skupština Crne Gore
Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na izložbi, Foto: Skupština Crne Gore

Povodom Međunarodnog dana djeteta - 20. novembra, zgrada Skupštine Crne Gore biće u znaku obilježavanju ovog međunarodnog datuma, saopšteno je danas iz Skupštine.

U saopštenju se dodaje da će na platou ispred Skupštine biti postavljena izložba fotografija u formatu 3D knjiga.

"Postavka sadrži izbor fotografija sa deset dosadašnjih zasijedanja Dječijeg parlamenta, kao i sa osmogodišnjeg skupštinskog edukativnog programa Demokratske radionice. Riječ je o projektima koji svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine Crne Gore. Tokom deset zasijedanja Dječijeg parlamenta učestvovalo je preko 600 djece iz čitave Crne Gore, koja su postavljala pitanja o mogućim rješenjima svojih problema, izabranim predstavnicima naroda i predstavnicima izvršne vlasti", ističe se u saopštenju Skupštine.

Navodi se i da je tokom osam proteklih godina kroz Demokratske radionice prošlo preko 30 hiljada djece i mladih.

"Pozivamo sve zainteresovane građane da posjete postavku, uz obavezno poštovanje propisanih mjera", zaključuje se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Bonus video: