Bečić: Skupština će nastaviti da posvećuje pažnju dječijim pravima

Bečić izrazio spremnost da novi skupštinski saziv pruži doprinos unapređenju dječijih prava

3596 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Povodom Međunarodnog dana djeteta - 20. novembra predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, sastao se sa predstavnicima dječije delegacije i Centrom za prava djeteta, Jelenom Gluščevič i Bojanom Popovićem.

Podsjetivši na obaveze koje društvo u cjelini ima prema najmlađoj populaciji, Bečić je naglasio da će Skupština Crne Gore nastaviti da kontinuirano posvećuje pažnju položaju djece i njihovim pravima.

Konstatujući uspješnu desetogodišnju saradnju Centra za prava djeteta i Skupštine Crne Gore kroz projekat Dječiji parlament, Bečić je izrazio spremnost da novi skupštinski saziv, pruži doprinos unapređenju dječijih prava, saopšteno je iz Skupštine.

Bečić se, kako se dodaje, osvrnuo i na osmogodišnji skupštinski program Demokratske radionice i zaključio da pomenuti projekti svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine Crne Gore.

Predstavnici Centra i dječije delegacije upoznali su Bečića sa aktuelnim projektima, kao i stanjem dječijih prava u Crnoj Gori, izrazivši očekivanje da će dobra saradnja sa Skupštinom biti nastavljena i u predstojećem periodu.

"Sagovornici su se saglasili da pitanje dječijih prava treba da bude prioritet u radu svih nadležnih institucija sistema", navodi se u saopštenju Skupštine.

Ispred dječije delegacije sastanku su prisustvovali Valentina Pavićević, Lazar Vlahović, Ajša Krasnići i Jovana Repić.

Bonus video: