Amfilohije: Vratimo Svetoga Petra u njegov hram

"Uputio sam pismo i premijeru Markoviću za podizanje hrama katedralnog posvećenom Bogu ljubavi Svetoj Trojici da priziva i naše bližnje i daljnje, da ljubav objedinjuje i da pomiri nas nažalost zavađene Crnogorce, prvo nas ovdje na Cetinju"
196 pregleda 122 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2018. 18:33h

Mitropolija crnogorsko primorska organizovala je nalaganja Badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

Badnjak je ispred cetinjskog manastira naložio Krsto Martinović, koji je kazao da nalažući sveto drvo nastavlja tradiciju svojih predaka.

"Želim da čestitam ovaj veliki praznik u kojem Martinovići nalažu badnjak već 300 godina zajedno sa vama", poručio je Martinović, prenosi Cetinjski list.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da je važno da se podigne crkva na Lovćenu i saborni hram na Cetinju.

"Uputio sam pismo i premijeru Markoviću za podizanje hrama katedralnog posvećenom Bogu ljubavi Svetoj Trojici da priziva i naše bližnje i daljnje, da ljubav objedinjuje i da pomiri nas nažalost zavađene Crnogorce, prvo nas ovdje na Cetinju. Ja već sam obećao da ćemo ono kamenje sa Lovćena koje je pohranjeno na Ivanovim koritima, prvi ću ja uzeti kamen da ga nosim na Lovćen, a onda za mnom sva braća Cetinjani da operemo obraz Cetinja, da vratimo Svetoga Petra u njegov hram, da ispunimo njegovo zavještanje i da skinemo njegovo prokletstvo sa svih nas", poručio je mitropolit Amfilohije.

Galerija

Bonus video: