Godišnjice Božićne pobune i stradanja crnogorskih dobrovoljaca u Medovskom zalivu

Vijenac na obelisk u Bajicama, u znak sjećanja na učesnike Božićne pobune iz 1919. godine, položili su Ana Kavaja, Stevan Radunović i Lazar Čelebić, dok se prigodnom besjedom prisutnima obratio Predrag Vušurović
396 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2018. 14:22h

Polaganjem vijenaca na obelisk u Bajicama i spomenik "Lovćenska vila" obilježene su godišnjice Božićne pobune i stradanja crnogorskih dobrovoljaca sa broda "Brindizi" u Medovskom zalivu.

Vijence su položile delegacije Prijestonice Cetinje i Udruženja boraca NOR-a i antifašista Cetinja.

Vijenac na obelisk u Bajicama, u znak sjećanja na učesnike Božićne pobune iz 1919. godine, položili su Ana Kavaja, Stevan Radunović i Lazar Čelebić, dok se prigodnom besjedom prisutnima obratio Predrag Vušurović, saopšteno je iz Prijestonice.

U znak sjećanja na 6. januar 1916. godine, kada je, pri potonuću broda "Brindizi" u Medovskom zalivu stradalo više od 350 crnogorskih dobrovoljaca, vijenac na spomenik "Lovćenska vila" položili su Milovan Janković, Milutin Vukić i Radivoje Vujović, a o ovom tragičnom događaju iz crnogorske istorije govorio je predsjednik UBNOR-a i antifašista Cetinja Stevan Radunović.

Galerija

Bonus video: